مقالات آموزشی

آَشنایی با کناف ضد حریق و کاربرد های آن

کناف ضد حریق

کناف ضد حریق که به کناف FR نیز معروف است ، گچ برگ های غیر قابل احتراق بادوام است . استفاده از فایبرگلاس در وسط این صفحات گچی باعث می شود در برابر آتش مقاوم باشند . این گچ های ضد حریق در هنگام آتش سوزی سبب خفه کردن آتش در خود می شوند و همچنین از گسترش آن جلوگیری می کنند. در واقع دلیل اینکه مستقیم نمی سوزد وجود ترکیبات شیمیایی در آب است که در اثر حرارت زیاد تبخیر می شوند و در نتیجه از انتقال حرارت جلوگیری می کنند.

حتی پس از اتمام کلسیناسیون ، یعنی زمانی که تمام آب حذف شد، همچنان به عنوان یک مانع در برابر گرما عمل می کند. چهار ساعت مقاومت در برابر آتش برای پارتیشن ها، سه ساعت برای سقف ها و چهار ساعت برای پوشش روی ستون های ساختمان ها با مشخصات کامل موجود است.بسته به نوع کاربری ساختمان، حفاظت آن در برابر حریق در مراحل طراحی، اجرا و بهره برداری مورد توجه قرار می گیرد تا علاوه بر جلوگیری از صدمات افراد، از ضریب اطمینان بالایی در خصوص حفاظت ساختمان در برابر حریق برخوردار شوند.

این نوع کناف حتی در دمای بیش از 220 درجه فارنهایت یا 90 درجه سانتیگراد گرما را از خود عبور نمی دهد. ویژگی های بیرونی کناف ضد حریق با انواع دیگر کناف متفاوت است و باعث می شود به راحتی آنها را تشخیص دهیم. رنگ کاغذ گرافیتی چسبانده شده روی سطوح جلویی و پشتی و همچنین قسمت طولی کناف حریق چسبیده ، صورتی است. کلمه کناف با رنگ قرمز در پشت صفحه کناف و در مرکز آن درج شده است. تاریخ و زمان ساخت کناف نیز روی آن نوشته شده است.

ضخامت کناف ضد حریقمزایای استفاده از کناف ضد حریق

استفاده از کناف ضد آتش فواید زیادی دارد. برخی از آنها در زیر ذکر شده است :

1.وزن کم سبب سبک شدن وزن ساختمان شده است که این ویژگی توجه مهندسان را به خود جلب کرده است.

2.کاهش مصرف انرژی ساختمان به دلیل خاصیت عایقی آن

3.مقاومت بالا در برابر آتش و مانع از گسترش آتش

4.مقاومت بالا در برابر رطوبت

5.نصب سریع و آسان

6.ظاهر زیبا و منحصر به فرد

ضخامت کناف ضد آتش

کناف ها در ضخامت های مختلفی تولید می شوند که هر کدام برای کار خاصی استفاده می شود. ضخامت و کاربرد کناف ضدحریق به طور کلی طبق جدول زیر می باشد. اما ضخامت های 6.5 میلی متر و 9.5 میلی متر در پانل های نسوز تولید نمی شود، زیرا با نازک شدن پانل از سازه های قوسی در سیستم های نسوز استفاده نمی شود.

ضخامت کاربرد
۶.۵ میلی‌متر اجرای طرح‌هایی با قوس تند
۹.۵ میلی‌متر اجرای طرح‌هایی با قوس کم
۱۲.۵ میلی‌متر اجرای انواع دیوار پوششی و جدا کننده و انواع سقف کاذب
۱۵ میلی‌متر استفاده در مکان‌هایی که احتمال برخورد ضربه و فشار بار وجود داشته باشد
۱۸ میلی‌متر استفاده در مکان‌هایی که احتمال برخورد ضربه سنگین و فشار بار زیاد وجود داشته باشد

بیشتر بخوانید : برای کسب اطلاعات بیشتر از نکات نصب کناف به قسمت مقاله های وب سایت مراجعه کنید.

کاربرد کناف ضد حریق

امروزه از کناف ضد حریق در انواع ساختمان به خصوص ساختمان هایی که بیشتر در معرض آتش سوزی هستند ، مورد استفاده قرار می گیرد. از کناف ضد حریق می توان در قسمت های مختلف از ساختمان استفاده کرد. در ادامه به بررسی کاربرد کناف ضد حریق در قسمت های مختلف ساختمان خواهیم پرداخت.

1.از کناف ضد حریق در دیوار های جدا کننده استفاده می شود . این دیوار ها به همراه این نوع کناف ها سبب به دام انداختن آتش و جلوگیری از گسترش آن و رسیدن آتش به اتاق های دیگر می شود.

2.کناف ضد حریق در دیوار پوششی نیز کاربرد دارد. دیوارهای پوششی در سازه‌های بنایی قدیمی و هم‌چنین دیوارهای تاسیساتی همانند داکت‌ها و چاله‌های آسانسور را با کناف‌های ضد حریق می‌پوشانند تا مانع گسترش عمودی دود و حریق بین طبقات شوند.

3.کناف ضد حریق در سقف کاذب نیز استفاده می شود . کاربرد کناف ضد حریق در سقف کاذب سبب جلوگیری از رسیدن آتش به طبقات پایین یا بالا خواهد شد و همین اتفاق سبب حفظ سقف سازه ای می شود.

کاربرد کناف ضد حریققیمت کناف ضد حریق

قیمت کناف ضد حریق در بازار به عوامل مختلفی بستگی دارد.ضخامت ، برند تولید کننده کیفیت محصول عرضه شده ، قیمت مواد اولیه و…از عوامل تاثیر گذار بر قیمت کناف ضد حریق است.فروشگاه کناف منزوی عرضه کننده انواع کناف با فوق العاده ترین کیفیت می باشد . برای خرید کناف ضد حریق یا دریافت قیمت می توانید از کارشناسان مجرب فروشگاه کمک بگیرید. برای ارتباط با کارشناسان می توانید با شماره ی تماس بگیرید.همچنین شما می توانید برای طراحی و نصب سقف کاذب از کارشناسان فروشگاه کناف مشاوره ی ایگان خرید بگیرید.

نکات اجرای کناف ضد حریق

  • در انتخاب کناف ها ضخامت آنها را در نظر بگیرید و با توجه به نوع کاربری و زیر ساخت ضخامت را انتخاب کنید.
  • الزامات زیست محیطی باید در ماده اولیه تولید ورق کناف در نظر گرفته شود.
  • برای نصب این نوع کناف ها باید زیرساخت های لازم فراهم شود.
  • مقاومت به ضخامت کناف ضد آتش و تعداد لایه ها بستگی دارد
  • مشخصات فیزیکی و مکانیکی کناف ضد حریق باید مطابق با استانداردهای ملی ایران باشد.
  • در اطراف بازشو ها، درها و پنجره ها باید از پروفیل های زیرسازی مناسب استفاده شود.
  • برای اتصال بین درز های کناف باید از ASTM C754 پیروی کرد.
  • کف کناف ضد حریق باید بتونه کاری شود و درز آن آب بندی شود تا امکان آتش سوزی وجود نداشته باشد.
بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *